Nationaal Programma Onderwijs: maatwerk voor uw school

Wilt u leerachterstanden verhelpen die zijn ontstaan door corona? Om dit voor scholen mogelijk te maken, heeft de minister van OCW vanuit het Nationaal Programma Onderwijs extra middelen vrijgemaakt. Die zijn speciaal bedoeld voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Hoe kunt u deze subsidies zo goed mogelijk inzetten om coronavertragingen aan te pakken en ondersteuning aan docenten te bieden? Wij denken hierin graag mee en bieden een interventie die aansluit bij uw behoeften.

Vraag informatie aan!

Maatwerk voor uw onderwijs

Onder het Nationaal Programma Onderwijs vallen verschillende subsidies en interventies. Het is belangrijk om als school helder te krijgen hoe uw leerlingen er nu voor staan, en hoe en bij wie u deze interventies het beste kunt toepassen. Wij denken hierin graag mee en kijken ook hoe u docenten zoveel mogelijk werk uit handen neemt. Uw wensen en ideeën zijn daarbij leidend. U kent uw leerlingen het beste; wij borduren daarop voort.

Wat is voor uw school een passende manier om het geld van het Nationaal Programma Onderwijs te besteden? Wij zijn er om scholen hier wegwijs in te maken en over te adviseren. Al veel scholen mogen wij hiervoor passende ondersteuning bieden. Van Zeeland tot Groningen. En van vmbo tot vwo.

Ons aanbod binnen het Nationaal Programma Onderwijs

Binnen het Nationaal Programma Onderwijs bieden wij diverse interventies aan. Klik op het blok om naar de betreffende pagina te gaan:

 1. Lente- en zomerschool. Help leerlingen om betere cijfers te halen, zodat zij overgaan naar het volgende jaar of hun examens halen.
 2. Examentraining. Bereid uw leerlingen goed voor op het examen met onze zorgvuldig ontwikkelde examentrainingen.
 3. Klassenassistent. Neem uw docenten werk uit handen met professionele ondersteuning door een vakinhoudelijke klassenassistent.
 4. Lesopvang. Zoekt u een structurele oplossing voor lesuitval? Met onze invalkrachten en tijdelijke docenten heeft u hier geen omkijken naar.
 5. ‘Leren leren’-trajecten. Help leerlingen om studievaardigheden te ontwikkelen met een ‘leren leren’-traject op maat.
 6. Huiswerkklas. Bied leerlingen een rustige omgeving waarin zij ongestoord aan hun huiswerk kunnen werken onder schooltijd.

Deskundige docenten

Voor de uitvoering van de verschillende interventies bieden wij nauwkeurig geselecteerde en door ons getrainde topstudenten. Zij hebben dankzij interne trainingen alle vaardigheden in huis om, bijvoorbeeld als tijdelijke invalkracht, als bijlesdocent of als ‘leren leren’-trainer de prestaties van leerlingen te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten. Ze zijn getoetst op houding, vakbekwaamheid en didactische vaardigheden en worden door ons opgeleid via docententrainingen.

Ook zijn dit vaak oud-leerlingen van uw middelbare school. Dat is uniek en handig: zij kennen de docenten en manier van lesgeven, en kunnen daardoor passende ondersteuning bieden.

Doordat wij onze docenten zelf voortdurend blijven coachen en trainen en een uitgebreide selectieprocedure hanteren, kunnen we garanderen dat u aan hen goede en betrouwbare professionals heeft. Elke docent is een topstudent met een relevante academische opleiding. Daarbij focussen we vooral op vier ‘fundamentals’: lesgeven met structuur, heldere uitleg geven, coachend lesgeven en professioneel presenteren.

Dankzij hun achtergrond en enthousiasme kunnen onze docenten samen met de school achterstanden terugdringen en ervoor zorgen dat leerlingen met een glimlach op school verschijnen. Leerplezier is immers ook heel belangrijk.

Vraag informatie aan!

Wat scholen aan ons waarderen?

De enthousiaste en positieve docenten, die qua leeftijd dicht op de leerlingen zitten en die zelfs ongemotiveerde leerlingen weten mee te krijgen. En uiteraard ook het feit dat zij kwaliteit altijd voorop hebben staan.

Daarnaast waarderen scholen dit aan onze diensten:

 • Geen omkijken naar bijles, lesopvang en andere zaken
 • Ruime ervaring: 165 partnerscholen, 55.000+ leerlingen geholpen
 • Ervaren topdocenten die door ons zijn getraind
 • Persoonlijk aanspreekpunt en korte lijnen
 • Vaak oud-leerlingen van uw school
 • Flexibel: alles is bespreekbaar
 • Geen extra werk: alles wordt door ons geregeld

Neem contact op voor de mogelijkheden

Bent u benieuwd wat wij voor uw school kunnen betekenen en wat aansluit bij uw behoeften en leerlingen? Vul het onderstaande formulier in om meer informatie aan te vragen. Dan neemt een van onze onderwijsadviseurs vrijblijvend contact met u op.

Vraag informatie aan!