Veelgestelde vragen

Trainingen
Wanneer vinden de trainingen plaats?

De trainingen vinden plaats in de vakanties en weekenden voor de examens. Dit zal dus zijn in de kerstvakantie, in de voorjaarsvakantie, in de meivakantie en weekenden tussen de kerst- en meivakantie in. Voor beide tijdvakken van de eindexamens vinden trainingen plaats, dus wanneer je ook maar kiest om je examens te doen: er is altijd een training die uitkomt. De precieze data van de trainingen kun je vinden op de pagina van het schoolvak.

Hoe ziet de training eruit?

De training duurt twee dagen. Beide dagen duurt de training van 9 uur tot 18 uur. Tijdens deze dagen is er veel afwisseling tussen theorie en het oefenen met opgaven en wordt gebruikt gemaakt van moderne technologie. Meer informatie over de trainingen kun je hier vinden.

Wie zijn de docenten?

Onze docenten zijn ouderejaars studenten die een relevante vervolgstudie volgen. Ze hebben ervaring met lesgeven en een grote voorliefde voor hun examenvak. Meer informatie over onze docenten vind je hier. Bij elke vak staat ook nog specifieke informatie over de docent die jouw training verzorgt.

Wat voor lesmateriaal is er bij een cursus inbegrepen?

Bij de cursus krijg je de Athena ExamenKlaar: onze examenbundel die een samenvatting van de complete examenstof bevat. Daarnaast krijg je ook oefenopgaven op examenniveau per onderwerp en presentaties per onderwerp.

Wat onderscheidt AthenaStudies Middelbare School van andere examentrainers?

Bij AthenaStudies werken alleen docenten die al ervaring hebben met lesgeven. Zij staan al meerdere jaren voor groepen en hebben uitstekende didactische vaardigheden. Daarnaast zijn het allemaal ouderejaars studenten aan een relevante vervolgstudie, waardoor hun kennis up-to-date blijft.

Behalve de docenten, zijn ook de trainingen zelf anders dan bij concurrenten. Door de les op te delen in korte blokken met veel afwisseling en duidelijke leerdoelen, zorgen we dat je je goed kunt focussen. Het materiaal is ontwikkeld door de docenten zelf, zodat de schakeling tussen de bundel en de training naadloos verloopt.

Is er een mogelijkheid om trainingen te volgen over een deel van de stof?

Ja, dat is mogelijk! De deelexamentrainingen gaan over een deel van de stof, en is zodanig opgedeeld dat de onderwerpen logisch bij elkaar passen. Tijdens de deeltraining is er meer tijd voor het onderwerp dat jij moeilijk vindt. Het is dus goedkoper én uitgebreider. Bij een deelbundel krijgt je uiteraard gewoon de samenvatting en oefenopgaven van het deel dat je volgt. Nog een laatste voordeel: als je na de deeltraining toch besluit een hele training te kopen, dan krijg je korting op de hele training! De deeltrainingen kun je vinden bij de pagina van het vak. Klik hier om je vak te selecteren.

Kan ik ook los lesmateriaal krijgen zonder een cursus te kopen?

Ja, je kunt onze Athena Exaxmenklaar ook los verkrijgen via bol.com. In onze examenbundel staat een samenvatting over alle examenstof van het vak en oefenopgaven op examenniveau per onderwerp. De bundels zijn ontwikkeld door ervaren docenten van het vak. Hierdoor weten ze hoe ze de stof op je over moeten brengen.

Worden er trainingen gegeven voor het tweede en derde tijdvak?

Ja, ook voor de andere tijdvakken bieden we trainingen aan. Per vak kun je vinden wanneer de cursussen aangeboden worden.

Hoe worden de trainingen gegeven met betrekking tot COVID-19?

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Zolang dat nodig is, zullen de trainingen online worden verzorgd. Uiteraard hopen we fysieke trainingen door heel Nederland te kunnen verzorgen voor de examenperiode, maar jullie gezondheid en die van onze docenten staat voorop. Voorlopig vinden de trainingen daarom online plaats in onze beveiligde Zoom-omgeving.

Inschrijven en afmelden
Kan ik op een reservelijst komen als de examentraining vol is?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. We hebben het aantal plaatsen beperkt om te zorgen dat onze begeleiding van de hoogste kwaliteit is.

Kan ik me afmelden voor een training?

Komt er plots iets tussen of wil je liever toch op een ander moment je les volgen? Je kunt zeer gemakkelijk van groep verplaatsen. Hiervoor stuur je een mailtje naar examentraining@athenastudies.nl. Als je onverhoopt toch volledig moet afzien van de training, kun je dat ook melden via examentraining@athenastudies.nl, of stuur een berichtje naar jouw docent. Wij zorgen er dan voor dat alles in orde wordt gemaakt.

Kan ik ook persoonlijk of individueel bijles krijgen?

Nee, dit is niet mogelijk. We doen er alles aan om je zo persoonlijk mogelijk te begeleiden tijdens onze reguliere cursussen. Dit doen we door te zorgen dat de groepen klein blijven en dat er veel momenten zijn - tussen de theorie door - waar er aan opgaven gewerkt wordt. Hierdoor kun je ook 1-op-1-vragen stellen.

Werken bij
Hoe kan ik solliciteren als docent bij AthenaStudies?

Als je interesse hebt om docent te worden bij AthenaStudies, kun je solliciteren door een mail te sturen naar de vakspecifieke mail. Dat is vak@athenastudies.nl (voorbeeld: voor biologie is dit biologie@athenastudies.nl). Bij AthenaStudies zijn we op zoek naar Nederlandssprekende docenten met ervaring in lesgeven die een relevante universitaire vervolgstudie doen. Voeg bij je mail een motivatiebrief en cv toe als bijlage.

Klachten
Waar kan ik een klacht indienen?

Dit kan via e-mail naar klachten@athenastudies.nl. Wij zullen onze uiterste best doen om zo snel mogelijk het probleem met je op te lossen.